Податкова приховує мільйонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова приховує мільйонерів

Валюта
920
За даними Федеральної податкової служби Росії, за 2007 рік доход понад 1 мільйон рублів задекларували на 68% росіян більше, ніж в 2006 році. При цьому, скільки зараз у країні мільйонерів, податківці не вказують. Раніше Merrill Lynch обнародував доповідь, відповідно до якої за підсумками 2007 року в Росії налічується 119 тисяч доларових мільйонерів.
Довгий рахунок
В маленькій же, у порівнянні з Росією, Україні податківці поки не можуть назвати навіть такі цифри. Як сказав "ДЄЛУ" заступник голови Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Сергій Лікар, результати деклараційної кампанії будуть обнародувані тільки на початку липня, для чого буде зібрана спеціальна прес-конференція.
При цьому податковою адміністрацією був розісланий лист обласним ДПА, в якому забороняється обнародувати результати деклараційної кампанії в областях, поки вони не надійдуть в адміністрацію. Про це "ДЄЛУ" повідомили у Волинській, Івано-Франківській, Чернівецькій податкових. "Результати деклараційної кампанії офіційно будуть обнародувані в ЗМІ головою ДПАУ", - сказано в офіційній відповіді податкової Чернівецької області.
"Поки ваш запит задовольнити не можемо, оскільки ще підбиваються результати", - сказано у відповіді податкової Луганської області. Аналогічні відповіді надають у Донецькій, Полтавській, Кіровоградській таХарківській податкових.
Мабуть, за минулий рік у країні скопилося стільки мільйонерів, що їх дійсно складно порахувати. Або ж, щоб не шокувати їхньою кількістю, у ДПАУ планують перенести оголошення результатів на сезон літніх відпусток.
Примітно, що в 2006 році ДПАУ давала дані за кількостю мільйонерів у різних регіонах України, але в цілому по країні порахувати не змогла. "У нас немає узагальненої інформації по мільйонерам. Імовірно, торік ми такі дані не підбивали", - сказали кореспондентові "ДЄЛУ" у ДПАУ.
Мільйонери є
Податкові адміністрації трьох областей ще до розпорядження ДПАУ опублікували дані по мільйонерах у своїх регіонах. Судячи з них, мільйонерів у країні в порівнянні з 2006 роком стане більше в 1,5-2 рази.
Так, за даними податкової Закарпатської області, доход понад 1 мільйон гривень задекларували шість жителів області, у той час як в 2006 році - чотири чоловіки. Втім, це не дивно, декларації про свої доходи цього року подали майже на тисячу чоловік більше, ніж у позаминулому - 5302.
Удвічі більше мільйонерів стало й у Запорізькій області. Якщо в 2006 році доход понад 1 мільйон задекларували 20 чоловік, то в 2007-м - 42. На третину стало більше мільйонерів у Дніпропетровській області. За даними обласної податкової, в 2007 році доход понад мільйон гривень у регіоні одержали 126 чоловік, тоді як в 2006-м їх було менше сотні - 92 чоловік.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас