Естонія, Швеція та Фінляндія не хочуть, щоб Росія брала участь в розробці стратегії Балтійського моря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія, Швеція та Фінляндія не хочуть, щоб Росія брала участь в розробці стратегії Балтійського моря

Енергетика
142
Глави МЗС Естонії Урмас Пает, Фінляндії - Олександр Стубб та Швеції - Сесілія Мальмстрем на зустрічі, що відбулася в понеділок у Таліні, заявили про єдність поглядів на стратегію Балтійського моря.
За підсумками зустрічі вони заявили журналістам, що головними пріоритетами стратегії вважають економіку, екологію й безпеку.
Так, на думку У.Паета, для країн Балтії велике значення має розвиток єдиної електромережі із країнами ЄС, розташованими біля берегів Балтійського моря. На його думку, "явно недостатньо" єдиного електрокабеля, що з'єднує Естонію з Фінляндією по дну Балтійського моря.
На його думку, якби стратегія Балтійського моря була вироблена раніше, "це допомогло б уникнути ситуації, що виникла з будівництвом газопроводу Nord Stream, коли рішення приймалося без участі всіх країн регіону".
Глави МЗС підкреслили, що стратегія Балтійського моря є "внутрішнім проектом співробітництва Європейського союзу", і що Росію залучати до взаємодії необхідно за допомогою інших методів.
Ініціатива створення стратегії Балтійського моря була внесена Європейським парламентом. Як очікується, вона буде прийнята під час головування Швеції в ЄС у другій половині 2009 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас