Дж. Буш занепокоєний станом економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дж. Буш занепокоєний станом економіки США

Енергетика
328
Президент США Джордж Буш висловив стурбованість щодо стану економіки країни і зростання цін на сировину. Таку заяву він зробив по дорозі на саміт Європейського союзу і США. Дж.Буш також відзначив, що стійка позиція долара вигідна не тільки США, але й всій світовій економіці. За його словами, кілька експертів звинувачують у зниженні курсу долара зростання цін на нафту. У той же час голова Білого дому відзначив, що довгострокова стабільність економіки країни відіб'ється на ціні валюти, передає Associated Press.
Нагадаємо, безпрецедентне зростання американського житлового ринку в 1990-х рр. привело до його перенасичення і, як наслідок, до різкого зниження цін на нерухомість, а також масштабного зростання ринку високоризикованої іпотеки (subprime). Після цього банки в погоні за прибутками стали "переупаковувати" іпотечні кредити в облігації та складні кредитні похідні з високою прибутковістю, які швидко зайняли значну частку в банківських кредитних портфелях.
Однак після того, як у США почалося масове оголошення дефолтів по іпотеках subprime, відбулося знецінювання фінансових інструментів, забезпечених житловими кредитами, а пізніше і переоцінка вартості інших похідних, прямо не пов'язаних з іпотечним кредитуванням. Обвал американського ринку ризикової іпотеки став причиною кризи ліквідності в глобальному масштабі, що охопила практично всю світову фінансову систему.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас