Японія: Ціни на енергоносії можуть викликати глобальну рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія: Ціни на енергоносії можуть викликати глобальну рецесію

Енергетика
276
Міністр торгівлі та енергетики Японії відкрив 8 червня зустріч міністрів "великої вісімки" попередженням, що зростання нафтових цін, якщо його не стримати, може спровокувати глобальну рецесію, повідомляє Associated Press.
Міністри "вісімки" зустрілися в північній Японії із представниками Китаю, Індії та Південної Кореї, щоб обговорити нафтогазові ринки, енергетичні інвестиції, енергетичну безпеку і зміну клімату на тлі побоювань, що підсилюються, із приводу глобальної економіки.
"Ситуація навколо енергетичних цін стає досить проблематичною, - попередив своїх колег японський міністр Акіра Амарі (Akira Amari). - Якщо її не врегулювати, вона може викликати рецесію в глобальній економіці".
Амарі закликав ясно позначити свої позиції перед самітом G-8, що пройде в липні в японському місті Таяко. На частку 11 держав, представлених в Аоморі, припадає 65% глобального споживання енергії.
"Дії, які ми почнемо у зв'язку з проблемами, що стоять перед нами, будуть надзвичайно важливі для вирішення глобальних енергетичних питань", - заявив він
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас