Набіуллина бачить загрозу в інфляції та дефіциті кадрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набіуллина бачить загрозу в інфляції та дефіциті кадрів

Казна та Політика
138
Голова Мінекономрозвитку Росії Ельвіра Набіуллина заявила, що ріст інфляції та дефіцит кадрів загрожують розвитку російської економіки, повідомляє РІА Новини. Вона назвала проблему серйозною та призвала оцінювати її адекватно.
Міністр нагадала, що в даний момент новий пакет антиінфляційних мір проходить підготовку в Мінекономрозвитку.
За її словами, урядовий прогноз інфляції на 2008 рік залишається колишнім - 10,5%. "Інфляція в 7,7% за перші п'ять місяців нас дуже турбує. Це дуже висока інфляція", - сказав міністр.
Вона пояснила, що на інфляційні процеси впливає безліч причин, у тому числі приплив капіталу та ріст світових цін на продовольство.
Мінекономрозвитку очікує стабілізації та зниження цін на продовольство, що повинне привести до вповільнення інфляції в другому півріччі.
Міністр назвала високу інфляцію тільки сигналом перегріву. На її думку, у РФ поки не задіяні всі фактори росту економіки. Існують можливості росту інвестицій, тому говорити про перегрів економіки ще рано.
Можливості економічного росту укладаються в збільшенні обсягу інвестицій і росту продуктивності праці, сказала міністр. Ріст продуктивності праці залежить від наявності кваліфікованих кадрів у всіх галузях, чим російська економіка похвастатися не може. Скрізь спостерігається дефіцит якісних працівників, а це стримує економічний ріст.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас