Вибух на шахті в Єнакієво: Доля 37 гірників залишається невідомою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибух на шахті в Єнакієво: Доля 37 гірників залишається невідомою

Кримінал
318
В Єнакієве на шахті імені Карла Маркса ГП " Оржонікідзевугілля" відбувся вибух метаноповітряної суміші. Вибух відбувся в 05:00 8-го червня на ділянці №78 на горизонті 1000 метрів. Доля 37 гірників, що знаходилися в шахті у момент вибуху, залишається невідомою, повідомила начальник прес-служби Держгірпромнагляду Донецька Марина Никітіна.
Крім того в результаті вибуху постраждали п"ять осіб, що працювали на поверхні. Троє з них отримали опіки. Всі вони госпіталізовані до опікового центру Донецька.
Також могутнім вибухом частково зруйновані конструкції надшахтної будівлі та копру повітряподаючого стовбура. Опуститися в шахту через пошкодження стовбурів неможливо. На даний момент на місце події перевозитися спеціальна установка для аварійних робіт, яка дозволить пройти до шахти. На місці ЧП працюють 40 відділень рятувальників з Луганської та Донецької областей, а також 3 реанімаційних протишокових групи Мінвуглепрому, які проводять розвідку та пошук людей. На підприємстві знаходиться опергрупа ГУМНС. На місце події вилетів заступник голови Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду Олег Румежак. Зараз на місці аварії знаходитися міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець.
В свою чергу Кабінет міністрів створив комісію на чолі з першим віце-прем'єром Олександром Турчиновим для розслідування причин аварії на шахті імені Карла Маркса. Перед вильотом на місце аварії О.Турчинов повідомив, що вибух, що відбувся, став наймогутнішим за всю історію аварій на українських шахтах. Він також повідомив, що за тими даними, які зараз має в своєму розпорядженні уряд, викид газу в шахті був зафіксований приладами обліку після ремонтники, що знаходились під землею, почали рухатися у бік поверхні. "Але вони не встигли евакуюватись, відбувся вибух", - сказав він.
При цьому перший віце-прем'єр відзначив, що інспекція Держгірпромнагляду 6 червня заборонила проведення робіт на шахті у зв'язку з аварійною ситуацією, що склалася там. Крім того він висловив думку, що після сьогоднішньої аварії шахта імені Карла Маркса швидше за все буде закрита.
Попередня аварія на шахті в Україні відбулася 23 травня ц.р. Тоді на шахті "Краснолиманська" ГП "Вугільна компанія" на горизонті 845 м в тупиковому виробленні довжиною 350 м відбулися викиди вугілля. Всього в шахті працювало 396 гірників, з них 382 гірники самостійно вийшли на поверхню. На аварійній ділянці були застигнуті 14 гірників, 11 з яких загинули, три постраждали від отруєння газами, але самостійно вишли на поверхню.
Найбільш масштабною за останній час стала аварія на шахті ім. Засядька в Донецьку, де в результаті трьох вибухів в листопаді-грудні 2007 р. загинули більше ста людей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас