Близько 15% росіян не вважають неповернення кредитів злочином — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 15% росіян не вважають неповернення кредитів злочином

260
"Національне Агентство Фінансових Досліджень" провело дослідження, відповідно до якого 15% опитаних росіян згодні з думкою про те, що неповернення кредиту злочином не є.
При цьому майже три чверті російських жителів вважають неповернення кредиту злочином.
Найбільш часто як причину, через яку неповернення кредиту не є злочином, опитані називали ті випадки, коли банки самі обманюють позичальників, приховуючи реальну вартість кредитів (так відповіли 60% респондентів). Майже стільки ж (59%) повідомили, що неповернення кредиту не є злочином у тому випадку, якщо людина не може платити по кредиту через раптово виниклі обставини (хвороба, втрата роботи, розлучення і т.п.).
Під час дослідження було також почато спробу визначити, які заходи росіяни вважають найбільш ефективними в сфері зниження кількості неповернень кредитів. Майже третина опитаних (32%) повідомили, що в першу чергу знизити кількість неповернень кредитів допоможе розкриття банками повної вартості кредиту до укладання кредитного договору. Далі за частотою згадуваності йде жорсткість санкцій за неповернення кредитів у Кримінальному кодексі (так відповіли 27% респондентів).
Кожен десятий (11%) опитаний вважає, що упровадження закону про банкрутство фізичних осіб допоможе знизити кількість неповернень банківських кредитів.
Приблизно кожен десятий опитаний повідомив, що ніщо не допоможе знизити кількість неповернень кредитів (12% опитаних).
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас