НБУ: Частка активів банків з іноземним капіталом в Україні перевищила 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Частка активів банків з іноземним капіталом в Україні перевищила 50%

Казна та Політика
449
Фінансовий сектор України залишається одним з лідерів із залучення іноземних інвестицій: частка активів банків з іноземним капіталом у сумарних активах банківської системи країни вже перевищила 50%, повідомив виконавчий директор з економічних питань Національного банку України (НБУ) Ігор Шумило.
"Більше 50% активів уже припадає на активи банків з іноземним капіталом", - сказав він на інвестиційній конференції в Києві в четвер, організованій Альфа Банком та інвестиційною компанією "Альфа Капітал".
За його словами, останні дані Нацбанку показують рентабельність капіталу в банківській системі на рівні 11%, активів - 1,36%, що є досить високими показниками і приваблює іноземних інвесторів.
Крім того, І.Шумило повідомив, що темпи зростання банківського сектора країни є одними з найвищих у країні і на початок цього року за обсягами уже досягли 87% ВВП.
Крім того, за його словами, в останні місяці відзначається сприятлива тенденція уповільнення темпів зростання кредитування фізичних осіб та одночасного прискорення кредитування юридичних осіб. Зокрема, за підсумками травня ці цифри складуть у річному вирахуванні відповідно 90% і трохи менше 64,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас