Цублер: Швейцарських інвесторів лякає політична нестабільність в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цублер: Швейцарських інвесторів лякає політична нестабільність в Україні

Казна та Політика
193
Швейцарські інвестори готові брати участь в українських інфраструктурних проектах до Євро-2012, проте їх лякає політична нестабільність в Україні.
Про це в інтерв'ю "Німецькій хвилі" заявив посол Швейцарської конфедерації в Україні Георг Цублер.
За його словами, зараз інвестори розглядають можливість вкладення засобів у будівництво Львівського стадіону, проте з участю в тендері ще не визначилися. "Від швейцарських фінансових корпорацій, банків ви можете чекати значних інвестицій в проекти до Євро-2012", - сказав він.
В той же час Цублер відзначив, що нестабільність української політичної системи хвилює інвесторів. "Швейцарські бізнесмени ретельно стежать за тим, що відбувається в українській політиці.
Але заспокоює лише одне, що Україна все більше і більше інтегрується в світову економіку. Цьому сприяє і ваш вступ до СОТ, і прагнення бути членом ЄС. Це є важливим чинником для тих, хто вкладає гроші", - сказав Цублер.
Відзначимо, виступаючи на щорічних зборах директорів ЄБРР у Києві, президент України Віктор Ющенко закликав зарубіжних інвесторів вкладати кошти в підготовку проведення Євро-2012. "Для цього на рівні закону Україна прийняла небачені преференції для інвесторів", - підкреслив глава держави.
Він також відзначив, що загальний обсяг інвестицій в будівництво і модернізацію дороги, аеропортів, стадіонів і так далі перевищує 25 млрд дол. "Це значна сума, цікава для інвесторів і, я сподіваюся, що ці кошти прийдуть до України, зокрема завдяки нашій співпраці з ЄБРР", - заявив Ющенко. Він також відзначив, що при цьому тільки на будівництв 4,2 тис. км. дороги до 2012 р. в Україні необхідно інвестувати 55 млрд грн.
Чемпіонат Європи з футболу 2012 р. пройде в Україні і в Польщі. Стартовий матч відбудеться у Варшаві, а фінал планується провести в Києві на НСК "Олімпійський". В Україні матчі континентальної першості пройдуть в Києві, Донецьку, Дніпропетровську і Львові. Харків і Одеса визначені як резервні варіанти
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас