Чорноволенко: Тимошенко збільшить не податки, а їх збір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорноволенко: Тимошенко збільшить не податки, а їх збір

Казна та Політика
250
Говорячи про те, що Кабмін перекриє ненадходження в Держбюджет від приватизації за рахунок рекордних показників збільшення податків і зборів, Тимошенко мала на увазі збільшення збору податків, а не їхні розміри...
Про це заявив народний депутат від блоку НУ-НС, заслужений економіст України Олександр Чорноволенко, коментуючи інформацію про те, що Тимошенко має намір перекласти на українців бюджетні недонадходження від приватизації.
За його словами, заявляючи, що уряд "перекриє" ненадходження в державний бюджет від приватизації за рахунок рекордних показників збільшення податків і зборів, Тимошенко "мала на увазі рекордний за показниками збір податків від тих ставок, які діють зараз".
"Мова йде про те, що крім розмірів податків є ще момент, наскільки добре вони збираються. У минулому податки стягувалися в недостатній кількості за рахунок ухилень від їхньої сплати, у тому числі і за підтримки податкових органів. Зараз уряду Тимошенко вдалося значно поліпшити збір податків, і в цьому випадку це відбувається не за рахунок громадян, а за рахунок тих, хто повинен був би платити податки в тому обсязі, що визначений законом. Тобто податки не збільшуються, а збільшується їхній збір. І ті, хто ухилявся від сплати податків, повинні будуть платити", - пояснив експерт.
Він також звернув увагу на те, що особисто Тимошенко не може збільшити податки, поки не будуть внесені зміни в закони в парламенті. "А у Верховну Раду такі законопроекти не надходили ні від уряду, ні від Президента, ні від депутатів", - підсумував О.Чорноволенко.
Нагадаємо, під час селекторної наради з губернаторами прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що уряд "перекриє" ненадходження в Державний бюджет від приватизації за рахунок рекордних показників збільшення податків і зборів.
Нагадаємо, до дохідної частини Держбюджету в 2008 році від приватизації планувалося одержати 8,6 млрд грн.
У проекті бюджету дефіцит становить 18,5 млрд грн, або 2,08% ВВП, у тому числі по загальному фонду - 17,6 млрд грн, або 1,98% ВВП.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас