Сорос: "Бульбашка" на ринку нафти може підштовхнути рецесію в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос: "Бульбашка" на ринку нафти може підштовхнути рецесію в США

Казна та Політика
599
Мільярдер Джордж Сорос вважає, що "бульбашка" на ринку нафти працює разом з іншими фундаментальними факторами і підштовхує економіку США до рецесії, повідомило агентство Bloomberg.
"Підвищення цін на нафту збільшує шанси на рецесію", - заявив він у виступі, підготовленому для комітету Сенату з торгівлі, науки і транспорту.
Комітет проводить слухання щодо питання можливості маніпулювання цінами на енергоресурси. Конгресмени підштовхнули Комісію з торгівлі товарними ф'ючерсами США (CFTC) та інші органи до посилення заходів з контролю за ринком палива після зльоту цін до рекордних позначок.
Дж.Сорос вважає, що надмірне регулювання нафтового ринку може викликати переміщення торгівлі в нерегульовані області, такі як позабіржовий ринок. Він переклав частину відповідальності за підвищення вартості нафти на фонди сировинних індексів, які купували нафтові контракти, сприяючи зростанню цін.
"Сировинні індекси не є легітимним класом активів", - заявив мільярдер.
За останній рік нафта подорожчала на 91%. CFTC минулого тижня заявила, що розслідує транспортування, зберігання і торгівлю нафтою в США вже з грудня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас