Ющенко заборонив закон про граничну торговельну надбавку на хліб, сіль і крупи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко заборонив закон про граничну торговельну надбавку на хліб, сіль і крупи

319
Президент Віктор Ющенко заборонив закон "Про регуляцію реалізації окремих соціально значимих продуктів харчування", повідомили в прес-службі глави держави.
Президент пропонує Верховній Раді відхилити даний закон з огляду на його невідповідність законодавству.
Зокрема, Ющенко відзначає, що встановленням гранично припустимої торговельної надбавки на відзначені продукти фактично обмежуються права суб'єктів ведення господарства у визначенні ціни на належний їм товар, чим порушується основне право власників щодо розпорядження своєю власністю на власний розсуд.
Крім того, президент вважає, що закон також не відповідає положенням Основного Закону держави і Цивільного кодексу України щодо забезпечення захисту державою прав всіх суб'єктів права власності і ведення господарства, непорушності права власності, невтручання держави в здійснення власником права власності.
Ющенко також вказує, що на думку Антимонопольного комітету, впровадження жорсткої регуляції реалізації окремих соціально значимих товарів на довгостроковий період може стати результатом усунення, обмеження або перекручування конкуренції.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас