Вузи підняли ціни на навчання в 1,5 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вузи підняли ціни на навчання в 1,5 рази

827
Вузи знову підняли ціни на навчання в середньому на 30%. Суми контрактів коливаються в межах від 3 700 до 25 000 грн. на стаціонарі і від 2 800 до 7 200 грн. на заочному відділенні.
У лідерах подорожчання - стоматологія, фінанси та банківська справа, архітектурний дизайн та автосправа (плюс 43-57%). На 20-38% більше прийдеться платити майбутнім економістам, архітекторам і товарознавцям, а також фахівцям в сфері інформаційних та окремих харчових технологій.
У меншій мірі виросли ціни для бухгалтерів та юристів - плюс 10-17%. При цьому окремі вузи підняли ціну вдвічі. Але, приміром, у Кримському гуманітарному університеті пояснили це тим, що вони не підвищували тарифів торік, тому тепер довелося надолужувати на подорожчання компослуг. А інші - Київський нацуніверситет будівництва та архітектури, - навпаки, вирішили залишити ціни на торішньому рівні.
Найдорожчий контрактник - юрист із університету Шевченка, якому освіта обійдеться майже в 22 000 гривень на рік.
У Харківському Політесі абітурієнтам пропонують заощадити на оплаті контрактного навчання: заплативши до 15 липня (за старими цінами), майбутній студент заощадить 1820 грн. плати за рік стаціонару або 880 грн. на заочному. А в столичному КПІ намагаються прямо зацікавити студентів добре вчитися. Приміром, на радіофаку, що завжди був у числі найскладніших, у договорі на контрактну форму навчання забита умова, що якщо студент провчиться два семестри на "добре" і "відмінно", то із другого курсу його переведуть на бюджет. Тому студентів-відмінників на "контракті", як правило, просто не залишається.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас