"Укрзалізниця" думає, як би ще підняти ціни на квитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" думає, як би ще підняти ціни на квитки

277
"Укрзалізниця" має намір диференціювати вартість пасажирських квитків залежно від часу доби і днів тижня. Про це повідомили в прес-службі Мінтрансу.
"Перед "Укрзалізницею" стоїть завдання диференціювати вартість пасажирських квитків, як це вже зробили країни Європи, а також Росія та Білорусія", - мова йде в повідомленні.
Ціну на квитки планують змінювати залежно від часу доби і днів тижня. Так, у ранкові і вечірні години ціна повинна бути вищою, ніж удень; у вихідні - вищою, ніж на тижні; у передсвяткові дні - вищою, ніж напередодні.
"Диференціація замінить проблему штучного дефіциту та ажіотажу на свята й у літній період, яку не вирішує введення додаткових поїздів, - відзначив директор Департаменту залізничного транспорту Михайло Макаренко. - Відносини між клієнтом та "Укрзалізницею" повинні бути ринковими: підвищується попит - підвищується і ціна, і навпаки: знижується попит - знижується ціна. Регулюватися відносини повинні не адміністративними методами, а ціновою політикою".
Мінтрансзв’язку планує трансформувати і підхід до продажу квитків. З метою зменшення впливу людського фактора, економії часу передбачається застосування нових інформаційних технологій, таких як Інтернет, мобільні телефони, особиста банківська картка, для замовлення квитків і заміна квиткових кас автоматами продажу. Передбачається трансформувати і формат квитка (він стане втричі меншим), що крім зручності заощадить кошти, які витрачаються на його друкування.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас