Єврокомісія вирішила допомогти в розвитку енергетичної політики України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія вирішила допомогти в розвитку енергетичної політики України

Енергетика
155
Європейська комісія вирішила виділити Україні 87 млн. євро бюджетної підтримки на розвиток енергетичної політики в рамках реалізації національного плану дій для України. Про це говориться в повідомленні Міністерства палива та енергетики.
30 травня міністр палива та енергетики Юрій Продан провів зустріч із керівником групи з питань енергобезпеки генерального директорату зовнішніх відносин Єврокомісії Фаузі Бенсарсою.
Сторони обговорили пакет питань, пов'язаних з формуванням третього звіту про перебіг виконання меморандуму про взаєморозуміння між Україною і Європейським Союзом в енергетичній сфері.
Продан і Бенсарса визначили основні аспекти, які відзначені в даному звіті та стосуються прогресу у виконанні меморандуму.
Під час зустрічі було відзначено, що сторони дуже успішно просуваються в питанні проведення міжнародної конференції донорів з модернізації та реконструкції української газотранспортної системи, що повинна відбутися в листопаді 2008 року. Єврокомісія та Мінпаливенерго вже почали детальне обговорення проекту звіту і концепцію створення фонду для реконструкції ГТС.
Бенсарса також повідомив, що для участі в конференції буде запрошена Росія.
Як повідомлялося, відповідно до Європейського інструмента добросусідства та партнерства (ЄІДП) Національної програми дій для України, енергетичний компонент буде впроваджуватися у формі програми підтримки політики в даному секторі, включаючи бюджетну підтримку сектора, за умови виконання всіх умов у даній галузі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас