Кількість схвалених іпотечних кредитів у Великобританії впала в квітні до мінімуму за 9 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість схвалених іпотечних кредитів у Великобританії впала в квітні до мінімуму за 9 років

Кредит&Депозит
111
Число схвалених банками іпотечних кредитів у Великобританії впало у квітні до мінімуму за дев'ять років на тлі зниження вартості будинків і жорсткості умов кредитування, повідомляє агентство Bloomberg.
Цей показник опустився до 58 тис., що є найнижчим рівнем з 1999 року, у порівнянні з 63 тис. у березні і прогнозом аналітиків на рівні 65 тис.
Експерти усе більше стурбовані можливістю того, що ослаблення ринку житла може стати найбільш значним із часів останньої рецесії в економіці країни в 1991 році.
У понеділок британський банк Bradford & Bingley заявив про зниження доходів цього року на тлі "складних економічних умов". Раніше Загальнонаціональне будівельне товариство Великобританії оголосило, що ціни на будинки впали у квітні на максимальну величину, принаймні, за 17 років. У квітні житло подешевшало на 2,5%.
"Можна чекати подальшого падіння вартості житла, - відзначає економіст Royal Bank of Scotland Group Plc у Лондоні Росс Уолкер. - Навряд чи ситуація на цьому ринку істотно покращиться найближчим часом, з огляду на ситуацію в кредитній сфері і відсутність попиту на позики. Ми бачимо можливість подальшого зниження ставки Банком Англії в наступному році".
Чистий обсяг іпотечного кредитування у Великобританії склав у квітні 6,4 млрд фунтів стерлінгів, що є мінімумом з листопада 2004 року, у порівнянні з 6,7 млрд фунтів у березні. Чистий обсяг коштів, залучених користувачами кредитних карток, скоротився за цей місяць до 74 млн фунтів з 396 млн фунтів місяцем раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас