Єврокомісія схвалила плани RWE щодо продажу газової мережі в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія схвалила плани RWE щодо продажу газової мережі в Німеччині

Енергетика
139
RWE AG, найбільший німецький енергетичний концерн, готовий продати газорозподільну мережу в Німеччині протягом двох років, говориться в прес-релізі концерну.
Єврокомісія підозрює RWE у тому, що він користувався домінуючим становищем на ринку та ускладнював конкурентам користування розподільними мережами в західній Німеччині, необґрунтовано збільшивши плату за транзит газу. У зв'язку із цим Єврокомісією було почато антимонопольне розслідування проти оператора газових систем, що належить RWE, повідомляється в прес-релізі Єврокомісії.
Для вирішення проблемного питання про оператора газорозподільної мережі, що належить концерну, RWE погодився продати компанію третьому незалежному операторові. Пропозиція RWE, якщо вона буде введена в дію, закріпить структурні зміни в газовому секторі Німеччини і позначить умови конкурентної боротьби.
В RWE переконані, що концерн дотримувався всіх правових норм газової галузі та заявляють, що згоду концерну продати свою мережу газопостачання не варто вважати визнанням власної провини.
Система транспортування газу Німеччини сумарною довжиною близько 40 тис. км обслуговується одинадцятьма операторами, включаючи іноземні компанії. Концерн RWE володіє газовою мережею довжиною 4,1 тис. км.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас