Пекет акцій Yahoo! придбає американський мільярдер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пекет акцій Yahoo! придбає американський мільярдер

Фондовий ринок
212
Американський інвестор-мільярдер Карл Ікан отримав схвалення федеральних антимонопольних регуляторів на придбання додаткового пакету акцій інтернет-компанії Yahoo! Inc. на суму 1,5 млрд дол., передає Associated Press.
Раніше повідомлялося про те, що К.Ікан має намір придбати пакет акцій на загальну суму 2,5 млрд дол.
У середині травня ц.р. К.Ікан оголосив про бажання відправити у відставку всю раду директорів Yahoo! Inc., що відхилила пропозиції про поглинання з боку найбільшого в світі виробника програмного забезпечення Microsoft. У листі К.Ікана членам ради директорів Yahoo! йдеться, що на переговорах з Microsoft вони повелися "ірраціонально" і не врахували інтереси акціонерів.
Також повідомляється, що на щорічних зборах акціонерів 3 липня їм будуть запропоновані на вибір два склади ради директорів, один з яких цілком висунутий К.Іканом. У своєму листі мільярдер назвав "незбагненним" той факт, що менеджмент на чолі з Джері Яном не порахував потрібним проконсультуватися з акціонерами з приводу пропозиції Microsoft.
Microsoft, нагадаємо, відкликав пропозицію про придбання Yahoo!, мотивуючи це тим, що компанія підвищила пропозицію на 5 млрд дол. (до 33 дол. за акцію), проте представники Yahoo! запросили 37 дол. за акцію.
1 лютого 2008 р. Microsoft запропонував придбати Yahoo! за 44,6 млрд дол. (акціями Microsoft плюс готівкою з розрахунку 31 дол./акція), проте отримав від керівництва Yahoo! відмову. 6 квітня компанія Б.Гейтса встановила тритижневий термін для того, щоб рада директорів Yahoo! прийняла пропозицію про поглинання. Інакше Microsoft загрожував звернутися з пропозицією безпосередньо до акціонерів Yahoo!
Крім того, софтверний гігант не виключив можливості зниження суми пропозиції за власника популярного пошукового порталу. Проте, після закінчення терміну "ультиматуму" керівництво Yahoo! так і не погодилося на пропозицію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас