Санкції ООН сприяють буму нерухомості на ринку Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкції ООН сприяють буму нерухомості на ринку Ірану

Нерухомість
269
З моменту обрання Махмуда Ахмадінежада президентом Ірану в 2005 році в країні, четвертому за розміром виробнику нафти у світі, відзначається бум нерухомості.
Ціни на житло виросли на 50% в 2005 році, на 65% - в 2006-му і на 100% - в 2007-му. Деякі економісти прогнозують, що ринок буде розвиватися стрімкими темпами і далі, оскільки процентні ставки в країні не встигають за темпами інфляції, і жителі Ірану будуть розміщувати свій капітал у нерухомості.
Як стверджує економіст Реза Абдізаде, ціни на житло в Ірані не падали жодного разу, і уряду вдасться втримати ціни від підвищення, однак убік зниження направити їх навряд чи вийде.
Щорічно на ринку нерухомості Ірану з'являється 1 млн потенційних покупців житла, у той час як країна може вводити не більше 600 тис. нових будинків на рік. Таким чином, за словами політика Мохаммеда Хощехреха, в Ірані спостерігається нестача 1,6 млн будинків.
На думку брокера Мердада Дівані, низькі процентні ставки, стабільний попит на житло і загроза додаткових санкцій з боку ООН будуть сприяти зростанню цін на нерухомість.
Величезну роль у бумі на місцевому ринку грає приплив іноземного капіталу, обсяги якого збільшилися після того, як Іран уперше зіткнувся із санкціями ООН в 2006 році. Надходження коштів відбуваються за рахунок іранців, що проживають за кордоном.
У цей час вартість квадратного метра житла в країні варіює від 2 до 20 тис. доларів.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас