Білоруське ТВ звинувачує посольство США у фінансуванні опозиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруське ТВ звинувачує посольство США у фінансуванні опозиції

Казна та Політика
87
Перший національний канал Білорусії показав сюжет, у якому звинуватив посольство США у фінансуванні представників білоруської опозиції.
За даними телеканалу, США фінансують білоруську опозицію за програмами малих грантів. Як докази в сюжеті наводяться кадри оперативної зйомки допитів керівника брестського відділення Білоруського народного фронту Дмитра Шиманського і редактора однієї з опозиційних газет, які підтвердили одержання грошей від посольства США, передає агентство Інтерфакс.
Крім того, в ефірі була показана зйомка прихованою камерою бесіди з керівником відділу малих грантів дипмісії Олександром Мельниковим. За словами журналістів, він також підтвердив факт видачі грошей опозиціонерам. Як стверджують автори сюжету, співробітники американського посольства брали з опозиціонерів підписку про нерозголошення, а деяких залякували.
4 травня в ефірі білоруського телебачення начальник центру громадських зв'язків та інформації КДБ Білорусії Валерій Надточаєв повідомив, що члени "шпигунської мережі", що діяла на території країни, під керівництвом Курта Фінлі займалися незаконною фото- і відеозйомкою громадян Білорусії, а також вели спостереження за співробітниками міліції.
Про існування "шпигунської мережі" американської розвідки в Білорусії, місцеві ЗМІ повідомили у двадцятих числах березня. До неї належали, відповідно до повідомлень тих же ЗМІ, співробітники служби безпеки посольства США, громадяни Білорусії, а курирував її діяльність нібито штатний співробітник ФБР США, американський дипломат у Мінську Курт Фінлі.
Нагадаємо, у березні почався дипломатичний конфлікт між Білорусією і США через американські економічні санкції відносно держконцерну Белнефтехим. З ініціативи Мінська сторони обмінялися відкликанням послів для консультацій, а також зробили взаємне скорочення штатів своїх диппредставництв.
В американському посольстві в Білорусії залишилося чотири дипломати. У зв'язку з цим США заявили про неможливість надавати консульські послуги в повному обсязі. Білорусам запропоновано звертатися за американськими візами в посольства Сполучених штатів у сусідніх державах.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас