Новий ремонт обійшовся Ющенкові в 10 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий ремонт обійшовся Ющенкові в 10 мільйонів

Казна та Політика
589
У новій резиденції Президента України Віктора Ющенка завершився семирічний ремонт, що обійшовся в 10 мільйонів гривень. Про це повідомляє "Сьогодні".
Нова резиденція Президента розташована в центрі Львова в розкішному палаці Потоцьких. Обстановку в апартаментах, що займають два поверхи в лівому крилі історичної будівлі, оформили в стилі ретро - з антикварними меблями і раритетними картинами.
"Дорогий спальний гарнітур з карельської берези, як і більша частина меблів, в 30-х роках ХХ століття належала радянському посольству у Львові (місто тоді було польським)", - розповідає директор Львівської картинної галереї та "опікун" палацу Борис Возницький, що особисто займався оформленням інтер'єру апартаментів Ющенка.
Стіни в спальні президента прикрашені картинами XVIII століття з колекції галереї. Над ліжком повісили полотно із сільським пейзажем, а на стіні навпроти Ющенко буде милуватись оголеними героїнями давньогрецьких міфів. У кабінеті - картини, присвячені Катерині II.
Працювати Президент буде за столом, який в XIX столітті належав бургомістрові Галичини. Є ще кімната для прийомів делегацій, ще одна спальня, секретне приміщення зі спецзв'язком, кімната для охоронця, дві ванни та вбиральні, а також кухня. У підвалі - кафе. VIP-апартаменти обклеїли шпалерами пастельних тонів, спеціально замовленими в Італії і Франції.
У Ющенка вже є 13 резиденцій, які дісталися йому в спадок від Леоніда Кучми. На ремонт цієї нової резиденції з держбюджету грошей не виділяли. Палац Потоцьких, що давно вже вимагав реконструкції, оновлювали за рахунок міськскарбниці як пам'ятку архітектури
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас