Зростання цін на кукурудзу привело до подорожчання квитків у кіно у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання цін на кукурудзу привело до подорожчання квитків у кіно у США

Аграрний ринок
288
Зростання світових цін на кукурудзу привело до подорожчання квитків у кінотеатрах США. Підвищення попиту на етанол, - який одержують із цього злаку, і стало головною причиною. Етанолу стали випускати більше через перехід автомобілів з бензину на інші види палива. За даними Департаменту сільського господарства США, цього року виробництво спирту збільшиться на 58%.
До речі, на такий же відсоток подорожчала кукурудза торік. Попкорн та інші супутні перегляду фільму продукти харчування - істотний прибуток для власників кінотеатрів, оскільки їхня частка від прокату кінофільму тільки 45%, повідомив в інтерв'ю Business FM аналітик споживчого сектору "Собінбанку" Олександр Шелестович: "Більш високе зростання цін на квитки в кінотеатри в порівнянні з минулим роком може бути пов'язано з тим, що відвідувачі кінотеатрів стали менше купувати і споживати продукції, що продається усередині цих закладів, такої наприклад, як попкорн. І, відповідно, власники кінотеатрів, шляхом підвищення цін на квитки, намагаються компенсувати зменшення продажів по цих продуктах і закрити цю "діру" невелику, котра утворюється". На їхню думку, учасників ринку, що бажають сходити в кінотеатр від цього не зменшиться.
Але інші аналітики називають нелогічним те, що свої витрати на попкорн, напої або інші "кіношні продукти" власники кінотеатрів включають у вартість квитка, а потім половину із цього віддають. У будь-якому разі, у російських кінотеатрах ціна на квиток не залежить від світових цін на кукурудзу. Говорить директор з прокату компанії Каро Прем'єр Роман Ісаєв: "Що стосується Росії, я не став би погоджувати цю ситуацію з аналогічними процесами в Америці - раз, крім того, з курсом долара - два. Наскільки я знаю, у нас подорожчання квитків відбувається винятково згідно з тим рівнем інфляції, що заявляється нашим мінеконом розвитку, усередині нашої економіки та усередині Росії, і це єдиний фактор, що штовхає операторів і власників мереж на зміну ціни квитка".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас