Yahoo! звинуватив Microsoft в ухилянні від операції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yahoo! звинуватив Microsoft в ухилянні від операції

Фондовий ринок
283
Один із засновників американської інтернет-компанії Yahoo! Inc. і її головний виконавчий директор Джері Янг звинуватив Microsoft Corp. у небажанні піти назустріч умовам Yahoo! у переговорах про злиття, що нещодавно пройшли.
Виступаючи на конференції в Каліфорнії, присвяченій інтернет-технологіям, Дж.Янг заявив, що "Yahoo! прагнула операції на справедливих для неї умовах". "Не ми пішли від операції, а Microsoft", - сказав топ-менеджер інтернет-компанії, передає Associated Press.
Дж.Янг вказав, що все ще чекає від Microsoft вигіднішої пропозиції про партнерство. При цьому він відзначив, що довгостроковими пріоритетами для керівництва Yahoo!, як і раніше, є розвиток компанії і максимізація прибутку для акціонерів за рахунок фокусування на перспективних галузях - інтернет-пошуку, мобільних послугах і поштовому сервісі.
Заяви Дж.Янга пролунали на тлі боротьби низки акціонерів, що триває, з менеджментом Yahoo!. Нещодавно інвестор-мільярдер Карл Ікан звинуватив раду директорів Yahoo! у зриві переговорів з Microsoft і пообіцяв змістити керівництво інтернет-компанії, що діяло.
Нагадаємо, 1 лютого 2008 р. Microsoft запропонував придбати Yahoo! за 44,6 млрд дол. (акціями Microsoft плюс готівкою з розрахунку 31 дол./акция), проте отримав від керівництва Yahoo! відмову. Переговори про злиття тривали до травня ц.р. У результаті Microsoft відкликав свою пропозицію про придбання конкурента на ринку інтернет-пошуку.
Проте, обидві компанії визнають, що переговори про партнерство тривають. Не виключено, що Microsoft ще повернеться до ідеї повного або часткового придбання Yahoo!
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас