Тбілісі блокує приєднання Росії до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тбілісі блокує приєднання Росії до СОТ

Казна та Політика
304
Вимоги Грузії до Росії у зв'язку із вступом РФ у СОТ носять не політичний, а економічний характер, заявив заступник міністра закордонних справ Грузії Григол Вашадзе на брифінгу в МЗС у Тбілісі
За словами заступника міністра, наказ президента Росії від 16 квітня про надання предметної допомоги Абхазії та Південній Осетії є для Грузії "неприйнятним і неможливим".
Указ встановлює прямі економічні відносини з Абхазією та Південною Осетією, що відкололись від Грузії. Поки Росія не скасує цей наказ, вона не стане членом СОТ, - заявив Вашадзе.
Черговий раунд переговорів щодо вступу Росії у Світову організацію торгівлі пройде 16 червня в Женеві.
Наприкінці квітня цього року Грузія в Женеві вийшла з переговорного процесу щодо вступу Росії у СОТ, вимагаючи скасування розпорядження президента Росії від 16 квітня. Також Грузія протестує проти скасування російською стороною економічних санкцій відносно Абхазії, повідомляють "Новини - Грузія".
Переговорний процес між Росією і Грузією не вдалося відновити 27 травня в Женеві, де відбувся черговий раунд багатосторонніх консультацій під керівництвом робочої групи з приєднання РФ до СОТ Стефана Йоханнесона.
Голова російської делегації, керівник департаменту торговельних переговорів Мінекономрозвитку РФ Максим Медведков повідомив, що під час наступного раунду переговорів у середині червня буде розглядатися підсумкова доповідь робочої групи.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас