Зниження відновилося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження відновилося

Фондовий ринок
137
Індекс ПФТС у понеділок знову знизився, опустившись на 9,94 пункту (1,08%) - до позначки 909,40 пункту на тлі поганих настроїв учасників фінансових ринків.
На думку аналітиків, корекція на ПФТС триває через зростаючі очікування із приводу уповільнення економічного росту в економіках, що розвиваються, через зростаючу інфляцію.
За словами фінансового аналітика компанії "Альфа Капітал Україна" Дениса Шаврука, останні дії Нацбанку з ревальвації гривні та уряду - з переформатування газового ринку тільки підсилюють подібні очікування у відношенні України. "У світлі останних подій зниження ПФТС є неминучим, і тільки традиційні припинення торгів стримують лавиноподібні зниження котирувань", - стверджує аналітик.
У понеділок найбільш активно розпродавалися акції банків "Райффайзен Банку Аваль" і Укрсоцбанку - в результаті зростаючої непередбачуваності політики НБУ. "Мотор Січ" дешевшав на тлі очікувань зниження рентабельності виробництва через триваюче зростаня цін на сировину та матеріали.
"Азовсталь" стала єдиним емітентом, що продовжував дорожчати слідом за світовими цінами на сталь. "Інші представники металургійного сектора, включаючи Авдіївський коксохім, Алчевський меткомбінат та Єнакіївський метзавод, помітно подешевіли", - відзначив Шаврук.
Також тривав розпродаж акцій "Укрнафти", оскільки пріоритетність висновку НАК "Нафтогаз України" із кризової ситуації не обіцяє зниження тиску держави на найбільшу нафто- і газодобувну компанію країни.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас