Мер Лондона відмовився заправляти автобуси венесуельським паливом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Лондона відмовився заправляти автобуси венесуельським паливом

Енергетика
166
Новий мер Лондона Борис Джонсон вирішив відмовитися від дешевого палива, що поставляється для громадського транспорту британської столиці з Венесуели, повідомляє BBC News.
Угода про постачання палива для лондонських автобусів за пільговою ціною була укладена президентом Венесуели Уго Чавесом і колишнім мером Лондона Кеном Лівінгстоном. У травні 2008 року Лівінгстон програв вибори голови адміністрації Лондона консерваторові Борису Джонсону.
Контракт про постачання палива з Венесуели минає наприкінці серпня 2008 року, і Джонсон уже оголосив, що не буде його продовжувати. "Мені здається, що багато лондонців почувають себе ніяково, знаючи, що паливо для громадського транспорту однієї з фінансових столиць світу поставляється із країни, жителі якої живуть у крайній бідності", - заявив Джонсон.
Джонсон підкреслив, що відмовившись від контракту з Венесуелою мерія Лондона заощадить не менше 67 тисяч фунтів стерлінгів на рік, які витрачалися на утримування представництва в Каракасі, що спостерігало за поставками палива.
Мер також додав, що міська влада збереже всі дотації на проїзд для незаможних громадян як мінімум до кінця серпня 2008 року. Правом на 50-процентну знижку на проїзд у громадському транспорті Лондона на даний момент користуються близько 250 тисяч жителів. Дотації на проїзд, введені Кеном Лівінгстоном, покривалися за рахунок постачань палива за пільговою ціною з Венесуели.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас