Україна екстрадувала в Росію чотирьох підозрюваних в економічних злочинах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна екстрадувала в Росію чотирьох підозрюваних в економічних злочинах

Кримінал
168
Україна екстрадувала в Росію чотирьох підозрюваних в економічних злочинах, повідомляє Генпрокуратура РФ.
"На вимогу Генеральної прокуратури Російської Федерації компетентними органами України екстрадовані громадяни Росії Василь Бурага, Владислав Бутін, Денис Тасаков і Андрій Рижиков.
Органами слідства вони звинувачуються в скоєнні серії злочинів у сфері економіки", - говориться в повідомленні на сайті Генеральної прокуратури.
Відповідно до інформації, під час попереднього розслідування встановлено, що в 2004 році зазначені особи шляхом обману придбали право на майно ЗАТ Корпорація Уралінвестенерго, завдавши шкоди в особливо великому розмірі на суму близько 75 мільйонів рублів.
"Одночасно в 2003-2004 роках у Єкатеринбурзі обвинувачувані навмисне здійснили навмисне банкрутство ВАТ Концерн Спецмонтаж, у результаті чого державі був завданий великий збиток у вигляді несплачених обов'язкових платежів у бюджет і позабюджетні фонди на суму більше 300 мільйонів рублів.
Крім того, зазначені особи здійснили фінансові операції з викраденим ними майном ЗАТ Корпорація Уралінвестенерго, ВАТ Промислова група Уралінвестенерго, ВАТ Південноуральський арматурно-ізоляторний завод, ВАТ Уралелектромережабуд, ВАТ Нижньотуринський електроапаратний завод.
Кримінальні справи відносно зазначених осіб перебувають у виробництві Головного слідчого управління при ГУВС Свердловської області. Колишні підприємці звинувачуються в скоєнні злочинів, передбачених п. а ч. 3 ст. 174.1 (легалізація (відмивання) коштів або іншого майна, придбаних особою в результаті скоєння нею злочину, тобто здійснення фінансових операцій з майном, придбаних особою в результаті скоєння нею злочину, у великому розмірі, групою осіб за попередньою змовою), ч. 4 ст. 159 (шахрайство, тобто придбання права на чуже майно шляхом обману, зроблене групою осіб за попередньою змовою, в особливо великому розмірі), ч. 4 ст. 160 (розтрата, тобто розкрадання чужого майна, довіреного винному, з використанням свого службового становища, зроблене організованою групою, в особливо великому розмірі) і ст. 196 (навмисне банкрутство, тобто навмисне збільшення неплатоспроможності, зроблене керівником комерційної організації, в інтересах інших осіб, що завдало великий збиток) КК РФ.
У липні 2007 року Бурага, Бутін, Тасаков і Рижиков були затримані в Україні, а в серпні 2007 року Генеральна прокуратура Російської Федерації направила в компетентні органи України запити про їхню видачу для притягнення до кримінальної відповідальності за скоєні злочини.
У жовтні 2007 року зазначені запити були задоволені. 23 травня 2008 року Бурага, Бутін, Тасаков і Рижиков доставлені на територію Російської Федерації.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас