Нафта дорожчає під час торгів в п'ятницю на фоні зниження долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає під час торгів в п'ятницю на фоні зниження долара

Енергетика
207
Нафта дорожчає під час торгів у п'ятницю на тлі зниження долара США проти європейської валюти, повідомило агентство Bloomberg.
"Нафта і долар США мають зворотну залежність, і, схоже, що долар може впасти до євро до рекордно низьких значень", - заявив віце-президент з ризик-менеджменту MF Global Джон Кілдуфф.
Ціна липневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) у п'ятницю на 17:01 МСК склала $132,87 за барель, що на 2,06$ вище, ніж підсумкові котирування четверга. На цьому тижні вартість контрактів виросла більш ніж на 5% й у четвер піднімалася до чергового рекорду $135,09 за барель.
Вартість ф'ючерса на нафту марки Brent на липень на лондонській біржі ICE Futures 23 травня виросла на $2,25 - до $132,76 за барель. У четвер під час торгів котирування цього сорту нафти піднімалося до рекордного рівня $135,14 за барель.
Банки підвищили цінові прогнози на тлі скорочення запасів нафти і збільшення попиту. Міністри ОПЕК заявили про своє безсилля перед зростанням ціни.
Торги в Нью-Йорку 26 травня не будуть проводитися у зв'язку зі святом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас