Банки втратили 57 млн. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки втратили 57 млн. грн.

Валюта
6848
Учора в офісі "ВТБ Банку" пройшла зустріч голів правлінь найбільших банків із приводу ревальвації. Банкіри були розлютовані втратами, які їм завдала ревальвація - їм довелося переоцінювати вартість валюти в пасивах та активах.
Як повідомив "ЭИ" один з учасників, найбільших втрат зазнали банки з довгою валютною позицією, зобов'язання перед якими номіновані у валюті. Відповідно, банки з короткою валютною позицією (які позичали в доларі) виявилися у виграші.
У розпорядженні "ЭИ" виявилися дані щодо збитків і прибутків деяких з банків, що брали участь у зустрічі. За оцінками на 1 травня, втрат могли зазнати Альфа-банк, "ВТБ Банк", ПриватБанк, Укрексімбанк, Ощадбанк - у сумі до 57 млн. грн. У плюсах виявилися банк "Надра", "Фінанси та кредит", Брокбізнесбанк і "Райффайзен Банк Аваль", у сумі вони заробили 36 млн. грн.
Ощадбанк, Укрексімбанк і ПриватБанк коментарів не надали. Прес-служба "ВТБ Банку" відповіла "без коментарів". "Ми ужили заходів, щоб не допустити негативного впливу на фінансові показники", - заявила прес-секретар Альфа-банку Наталя Ільницька.
Як повідомив голова правління одного з банків, що був присутнім на зустрічі, щоб компенсувати збитки від ревальвації, банкірам прийдеться активізувати свої операції, а також змиритися зі зменшенням розміру прибутковості за підсумками травня та усього першого півріччя.
На думку аналітика "Ренесанс Капітал Україна" Володимира Дінула, все це не зробить серйозного впливу на котирування акцій банків, що торгуються на біржі: "Курсові доходи/збитки ринок розглядає як одноразові, у середньостроковій перспективі вони не істотні".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас