American Airlines скорочує рейси через подорожчання нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

American Airlines скорочує рейси через подорожчання нафти

145
Друга за розміром у світі авіакомпанія American Airlines 22 травня 2008 року оголосила про те, що з рейсів буде знято щонайменше 75 із приналежних їй 954 літаків, пише газета The Wall Street Journal.
У результаті роботи можуть позбутися більше тисячі чоловік. До цих заходів компанія змушена вдатися для скорочення витрат на авіаційне паливо, що дорожчає так само швидко, як і нафта.
Крім того, American Airlines планує найближчим часом ввести плату в розмірі 15 доларів за реєстрацію багажу. При цьому пасажири, що літають літаками компанії, уже змушені платити 25 доларів за реєстрацію другого місця багажу. Число низькобюджетних пасажирських місць також буде скорочено. Керівництво American Airlines заявило, що буде продавати на 12 відсотків менше квитків в економ-клас.
Багато інших авіакомпаній у США мають намір удатися до тих же заходів. Вони, включаючи American Airlines, планують увести і додаткову плату, що стягується з пасажирів за перевезення тварин і реєстрацію негабаритного багажу. Крім того, резервування квитків по телефону теж стане платним. Вартість цих послуг складе від 5 до 50 доларів.
Як повідомлялося, ціна на нафту знову злетіла до рекордної позначки, ф'ючерсний контракт на нафту марки WTI на липень на торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX 22 травня коштував на 1,87 долара більше щодо рівня закриття торгів 21 травня і становить 135,04 доларів за барель.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас