47% киян відчули погіршення рівня життя у столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

47% киян відчули погіршення рівня життя у столиці

736
У Києві як й у країні в цілому кількість песимістів перевищує кількість оптимістів, але в столиці оптимістів більше, ніж у середньому по країні.
47% киян опитаних компанією Research&Branding Group відзначають у цілому погіршення рівня життя в Києві останні 1-2 роки.
При цьому 12% опитаних відзначають поліпшення рівня життя в цілому в Києві, 31% опитаних вважає, що рівень життя в цілому залишився без змін.
За словами соціолога компанії Євгена Копатька, у Києві як й у країні в цілому кількість песимістів перевищує кількість оптимістів, але в столиці оптимістів більше, ніж у середньому по країні.
Також відповідно до опитування R&B в оцінках окремих аспектів життя в більшості випадків спостерігається перевага незадоволеності над задоволеністю, зокрема дана різниця для оцінки вартості продуктів харчування становить 40%, можливості покупки нового одягу та взуття - 32%, товарів тривалого користування - 31%, можливості лікуватися - 31%, якості житла - 30%, рівня роботи міського транспорту - 30%.
У той же час задоволеність у киян переважає над незадоволеністю в оцінці відносин із членами сім'ї (різниця 47%), умов праці - 7% і своєчасності одержання зарплати - 9%.
Крім того, відповідно до опитування R&B 40% киян зазнають стресу досить часто, 16% дуже часто, 15% досить рідко, 12% дуже рідко, 2% ніколи не зазнають і 15% не змогли відповісти.
Копатько додав, що серед респондентів, які зазнають стресу рідко, переважають молоді люди і люди, що ведуть активний спосіб життя.
Опитування було проведено з 14 по 20 травня, було опитано 400 киян у різних районах міста, статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.
Нагадаємо, що в січні-квітні інфляція склала 13,1%, що перевищує прогноз інфляції 9,6% на 2008 рік, закладений у держбюджеті.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас