Україна надала ЄС гарантії щодо олії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна надала ЄС гарантії щодо олії

308
Україна передала Євросоюзу всі необхідні гарантії щодо чистоти соняшникової олії. Про це в Брюсселі повідомив перший заступник голови Представництва України при ЄС Василь Філіпчук.
"Офіційно можу підтвердити, що Представництво України при ЄС передало Єврокомісії в письмовій формі попереднє узгодження всіх гарантій, яких Єврокомісія вимагала щодо гарантування безпеки соняшникової олії з України", - сказав він.
Філіпчук відзначив, що українська сторона надала гарантії, як щодо проведення лабораторних аналізів, надання сертифікатів для кожної партії експортованої олії, так і зобов'язалася не експортувати жодної партії олії без цих документів.
Крім того, за словами заступника голови Представництва України при ЄС, українська сторона запросила представників Єврокомісії відвідати Україну і перевірити стан виробництва соняшникової олії і рівень якості лабораторних досліджень.
"Ми сподіваємося, що найближчим часом всі питання будуть зняті", - сказав Філіпчук.
Як повідомлялося, 21 травня представник Єврокомісії Ніна Пападулакі повідомила, що Єврокомісія розглядає можливі заходи проти імпорту української олії.
16 травня Єврокомісія попросила країни-члени ЄС не імпортувати олію з України, поки Київ не надасть остаточних гарантій щодо виключення можливості потрапляння забрудненої олії на ринок ЄС.
Загальний обсяг експорту української соняшникової олії на ринок ЄС досягає 1 млрд. дол. на рік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас