Кінах: В Україні існує загроза зриву проведення Євро-2012 через погіршення інвестиційного клімату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: В Україні існує загроза зриву проведення Євро-2012 через погіршення інвестиційного клімату

239
Президент Українського союзу промисловців і підприємців, депутат (Партія регіонів) Анатолій Кінах звертає увагу на загрозу зриву проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року через погіршення інвестиційного клімату в країні. Про це повідомляє прес-служба УСПП у четвер.
За його словами, на довіру інвесторів і стан інвестиційного клімату негативно впливає загострення протистояння гілок влади, "кон'юнктурне ставлення до питань приватизації стратегічних об'єктів, скандали навколо угоди про розподіл продукції і посилення корупції в земельних відносинах".
"Негативні тенденції відзначають і наші закордонні партнери. Зокрема, жорстко розкритикували умови роботи в Україні підприємці-учасники зборів Європейського банку реконструкції та розвитку", - сказав А.Кінах.
Як відзначає президент УСПП, погіршення інвестиційного клімату ставить під загрозу не тільки модернізацію і підвищення конкурентноздатності економіки, але проведення в Україні Євро-2012, оскільки для його реалізації необхідно залучити більше EUR20 млрд приватних інвестицій.
"Відсутність чіткої системи керування і координації дій, відсутність пакета законодавчих акцій зі спрощення регуляторних процедур для інвестора, у тому числі зі створення так званого "єдиного вікна", робить загрозу зриву Євро-2012 абсолютно реальною", - підкреслив А.Кінах.
Він сказав, що для успішного проведення Євро-2012 в Україні необхідно об'єднати зусилля всіх "здорових, прагматичних сил суспільства, незалежно від їхніх політичних поглядів".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас