Опитування: Багаті повинні платити більші податки, ніж бідні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Багаті повинні платити більші податки, ніж бідні

250
Опитування компанії Harris Interactive, проведене у США, Японії, Китаї і п'яти державах Європи, показало, що більшість їхніх жителів вважають, що багаті повинні платити більші податки, ніж менш фінансово щасливі люди.
У найменшій мірі ці погляди поширені у Франції, де ідею посилення податкового тиску на багатих підтримують 51% респондентів. На іншому полюсі - Японія, де за додаткове оподатковування багатих виступають 77%. У США цю позицію розділяють 62%. Цікаво, що помітна кількість італійців і французів (по 11%) вважає, що багаті повинні, навпаки, платити менші податки - у США цю ідею підтримували 6%. Також більшість опитаних вважає, що бідні повинні платити менше податків - у США ця позиція близька серцю 61% (мінімум з восьми обстежених країн), у Китаї - 90% (максимум).
Більшість жителів всіх обстежених держав також сходяться на думці, що розрив у доходах між багатими і бідними в їхніх країнах надто значний. Цю точку зору висловили 87% німців, 85% французів, 82% італійців, 80% китайців, 79% британців, 78% американців, 76% іспанців та 64% японців. Також переважна більшість (від 60% у Китаї до 89% у Німеччині) переконані, що цей розрив у найближчі п'ять років тільки збільшиться. У США цю точку зору поділяють 64%.
За матеріалами:
Washington ProFile
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас