Авіакомпанії вводять плату за багаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанії вводять плату за багаж

674
Американська авіакомпанія American Airlines, що є однією з найбільших у світі, вводить з середини червня плату за перше місце багажу у розмірі 15 дол. на внутрішніх рейсах у зв'язку з подорожчанням нафти.
Крім того, компанія проведе скорочення робочих місць і знизить обсяги перевезень на внутрішніх рейсах на 11-12% в IV кварталі 2008р. Це стане найбільшим скороченням сервісу компанією після терактів 11 вересня 2001р.
З відповідною заявою виступив глава материнської компанії American Airlines AMR Corp. Джерард Арпі, передає Associated Press.
"Індустрія авіаперевізників у своєму нинішньому вигляді не готова протистояти зростанню цін на нафту на рівні 125 дол. за барель, тим більше супроводжуваному ослабленням американської економіки. Наша індустрія не стане і не може існувати в тому вигляді, в якому вона є зараз", - заявив Дж.Арпи. Кількість скорочених робочих місць, за словами глави компанії, піде на тисячі.
Представники конкуруючих авіаліній США вже прокоментували це повідомлення. Представник United Airlines повідомив, що компанія серйозно вивчає можливість введення плати за перше місце багажу, а представник Delta Air Lines відзначив, що компанія зараз не планує введення такого виду плати.
Нагадаємо, в квітні 2008р. авіакомпанія вже оголосила, що друге місце багажу обійдеться пасажирові в 25 дол.
Авіакомпанія American Airlines є одним з найбільших авіаперевізників світу. Спільно з American Eagle і American Connection авіакомпанія оперує в 250 містах в більш ніж 40 країнах світу, виконуючи понад 4 тис. рейсів щоденно.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас