США закликають Тимошенко переглянути рішення щодо Vanco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США закликають Тимошенко переглянути рішення щодо Vanco

463
Посол США Вільям Тейлор закликає Кабінет Міністрів переглянути рішення про розрив угоди про розподіл продукції з компанією Vanco International (Віргінські острови). Про це говориться в заяві посла.
"Ми закликаємо уряд переглянути своє рішення і повернутися до політики діалогу, для того, щоб цей проект, важливий для енергетичної безпеки України, міг повернутися до реалізації", - говорить Тейлор.
Посол розчарований рішенням уряду про розрив угоди.
На думку посла, уряд, щоб залучити інвесторів, особливо в життєво важливі для енергетичної безпеки сектори, повинен ясно показати, що поважає святість контрактів і верховенство права.
Він вважає, що безпосереднє обговорення між двома сторонами може усунути непорозуміння, що лежать в основі цієї конфліктної ситуації, і відзначає, що дотепер такий діалог не відбувся, хоча й був обіцяний.
Як повідомлялося, 21 травня Кабінет Міністрів призупинив угоду про розподіл продукції з Vanco International.
Президент Віктор Ющенко створив міжвідомчу робочу групу і доручив їй до липня перевірити дотримання законодавства при проведенні в 2006 році конкурсу з відбору інвестора для розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря, за підсумками якого перемогла Vanco International ltd.
Vanco International, дочірня Vanco Energy Company (США), була обрана Кабміном переможцем конкурсу на розробку Прикерченської ділянки у квітні 2006 року.
19 жовтня 2007 року Кабмін і Vanco International Ltd (США) підписали угоду про розподіл продукції із Прикерченської ділянки континентального шельфу Чорного моря.
Vanco International Ltd переуступила права на розробку ділянки компанії Vanco Prykerchenska (Віргінські острови), засновники якої не розкриваються.
Це стало однією із причин анулювання 25 квітня Мінприроди ліцензії компанії на розробку Прикерченської ділянки.
Після цього Vanco Prykerchenska почала арбітражний розгляд проти Кабміну.
Генпрокуратура вважає незаконним анулювання ліцензії та у зв'язку із цим 17 травня винесений протест Мінприроди, яким припинена дія наказу про анулювання ліцензії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас