Одного з найбагатших дідусів США попередили про новий позов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одного з найбагатших дідусів США попередили про новий позов

252
Комісія цінних паперів і бірж направила колишньому главі найбільшої у світі страхової компанії American International Group 83-річному Морісу Грінбергу, статки якого оцінюються The Forbes в 1,9 мільярда доларів, так зване повідомлення Уеллса, що означає, що проти Грінберга може бути порушений цивільний позов. Про це повідомляє The Wall Street Journal. Цього разу розслідування SEC пов'язане з угодою між AIG і корпорацією General Re, проведеною в 2000 році.
З метою прикрасити фінансову звітність AIG збільшила суму своїх резервів на 500 мільйонів доларів, виплачених General Re як відшкодування по даній угоді. Регулятори висунули обвинувачення чотирьом колишнім співробітникам General Re, а також одному колишньому співробітникові AIG. При цьому Грінбергу обвинувачення не пред'являлися, а він сам незмінно стверджував, що не винен.
У березні 2008 року на Грінберга подала в суд сама AIG, звинувативши його в незаконному присвоєнні акцій компанії на суму більше 20 мільярдів доларів. Ще один позов, що обвинувачує Грінберга і колишнього фінансового директора AIG Говарда Сміта (Howard Smith) у фінансових махінаціях і підробці бухгалтерської звітності, був поданий владою Нью-Йорка в 2005 році.
При цьому в 2006 році AIG дійшла згоди з SEC і прокуратурою Нью-Йорка, відповідно до якої страховик виплатив більше 1,6 мільярда доларів у вигляді штрафів і компенсацій на адресу держфондів США та обдурених інвесторів AIG. Передбачалося, що в обмін всі обвинувачення на адресу AIG будуть зняті.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас