ArcelorMittal купила частку в Macarthur Coal і планує її поглинання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ArcelorMittal купила частку в Macarthur Coal і планує її поглинання

Фондовий ринок
242
ArcelorMittal (MT), найбільша у світі сталеливарна компанія, купила 14,9% австралійської вуглевидобувної Macarthur Coal Ltd. і сподівається провести з нею переговори, які можуть привести до поглинання за, як мінімум, 4,4 млрд. австралійських доларів ($4,2 млрд.).
Про це, як передає агентство Bloomberg, Macarthur повідомила в середу 21 травня.
За словами компанії, ArcelorMittal придбала частку в ній, заплативши по 20 австралійських доларів за акцію, що на 8,8% вище від їхньої ціни закриття напередодні. Але Macarthur також сказала, що уже веде переговори з іншим потенційним показником, якого вона відмовилася назвати.
Однак 2 травня газета Wall Street Journal повідомила, що переговори з Macarthur про її придбання веде швейцарська Xstrata Plc, найбільший експортер вугілля для електростанцій. А, на думку аналітика з Macquarie Group Ltd. Софі Спараліс (Sophie Spartalis), виграти від придбання Macarthur можуть і Xstrata, і англо-американська Anglo American Plc (AAUK) і бразильська Cia. Vale do Rio Doce (RIO).
Macarthur є світовим лідером з виробництва пилоподібного вугілля, що використовується виробниками сталі, і ArcelorMittal хоче купити її, щоб забезпечити постачання цієї сировини в умовах постійно зростаючих цін. Але, на думку аналітика з CLSA Ltd Ендрю Дрісколла, “у поглинанні групи зацікавлена далеко не одна компанія, оскільки мало в кого з виробників сталі у світі є достатні запаси коксівного вугілля”.
До 11:56 у Сіднеї акції Macarthur підскочили в ціні на 14% до 20,87 австралійського долара за штуку, що збільшило її капіталізацію до 4,4 млрд. австралійських доларів. Консультує компанію JPMorgan Chase & Co. (JPM).
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас