Американський суд: Паперові гроші дискримінують сліпих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський суд: Паперові гроші дискримінують сліпих

Валюта
179
У США дискримінують сліпих, друкуючи паперові гроші, тому що сліпі не можуть розрізнити банкноти різного номіналу, ухвалив 20 травня федеральний апеляційний суд, повідомляє Associated Press.
Це рішення підтримує постанову суду нижньої інстанції, винесену в 2006 році. Воно може змусити американське міністерство фінансів змінити дизайн грошей. У числі пропонованих змін - випуск банкнот різних розмірів і нанесення їхнього номіналу опуклою печаткою.
Американське товариство сліпих подавало позови, вимагаючи таких змін, але міністерство фінансів пручається вже протягом шести років.
Уряд США визнає, що нинішній дизайн не призначений для сліпих, але стверджує, що інваліди пристосувалися. Хтось розраховує на допомогу, хтось користується кредитними картками, а хтось по-різному загинає кути банкнот різного номіналу.
Суд двома голосами проти одного вирішив, що цього недостатньо. Уряд може з тим же успіхом стверджувати, що інваліди можуть плазувати рачки або просити допомоги в перехожих, і немає ніякої необхідності будувати будинки з доступом для інвалідних візків, говориться в рішенні суду
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас