ОПЕК: У зростанні цін на нафту винні спекуляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК: У зростанні цін на нафту винні спекуляції

Енергетика
209
Рекордні ціни на нафту не мають ніякого відношення до попиту та пропозиції, а викликані спекуляцією і слабким доларом, сказав генеральний секретар ОПЕК Абдулла аль-бадрі.
Світові лідери закликають картель добувати більше нафти, тому що її вартість наближається до $130 за барель, але Бадрі заявив, що ОПЕК не буде вживати ніяких дій, поки це не буде продиктовано ринковими показниками.
"На ринку багато нафти, запаси дуже високі, їх вистачить приблизно на 53 дні, - сказав він в інтерв'ю. - Ми стурбовані, оскільки ці ціни не мають ніякого відношення до попиту та пропозиції".
Міжнародне енергетичне агентство 13 травня повідомило, що запасів нафти в країнах Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) у березні вистачило б на 53,3 дні попиту. ОЕСР знизила прогноз світового попиту на нафту в 2008 році через рекордні ціни та уповільнення економічного зростання.
Бадрі попередив, що ціни можуть продовжувати рости в результаті впливу позаринкових факторів, таких як зниження долара, але сказав, що ОПЕК не бачить причин скликати позачергове засідання до запланованої зустрічі у вересні.
Ціни на нафту, що перевищили $129 за барель, викликали гнів країн-споживачів, що звинувачують ОПЕК у викачуванні грошей, однак за словами Бадрі, стрибок цін став причиною повсюдного подорожчання сировини, і видобуток нафти також став більш витратним
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас