Україна пропонує ЄС підписати декларацію щодо енергобезпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна пропонує ЄС підписати декларацію щодо енергобезпеки

Енергетика
138
Україна пропонує Європейському союзу підписати декларацію щодо принципів глобальної енергетичної безпеки. Цей документ планують ухвалити на енергетичному саміті у Києві 22-23 травня, повідомляє "Німецька хвиля". Київська декларація чітко визначатиме прозорість світового енергоринку та унеможливлюватиме застосування енергоресурсів для політичного шантажу, відзначають розробники документу.
За словами директора департаменту з економічного співробітництва МЗС України Сергія Корсунського, "ми хотіли б, щоб до цього документу приєдналися всі країни Євросоюзу та "великої вісімки". "Сподіваємось, що цей документ набуде міжнародного звучання, бо там немає жодного принципу, який міг би суперечити інтересам будь-якої країни", - сказав він.
Підтримати Київську декларацію щодо принципів глобальної енергетичної безпеки вже погодилися вісім країн, зокрема Грузія, Естонія, Литва, Латвія, Молдова, Польща, Румунія та Азербайджан.
Нагадаємо, в Києві 22-23 проходитиме Саміт з питань енергетичної безпеки. Очікується, що його відвідає керівництво понад 30 країн, а також представники ООН, ОБСЄ, ЄБРР, Всесвітнього банку. У перший день Саміту, 22 травня, в Українському будинку відбудеться Енергетичний форум, на якому очікується виступ глави української держави Віктора Ющенка.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас