О.Турчинов: Кабмін розірвав угоду з Vanco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

О.Турчинов: Кабмін розірвав угоду з Vanco

Фондовий ринок
346
Кабінет міністрів в односторонньому порядку розірвав угоду з компанією Vanco International.
Про це журналістам повідомив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Президент кришує корупційні схеми", - сказав він і додав, що Конституція дозволяє кожному не виконувати злочинні рішення, і тому уряд не буде виконувати рішення про поновлення ліцензії Vanco, незважаючи на те, що на рішення Кабміну про скасування ліцензії Генпрокуратура подала до суду.
Турчинов висловив сподівання, що Vanco International поставиться з розумінням до такого рішення уряду, оскільки вона за даною схемою є лише посередником. Він також повідомив, що ресурси Прикерченської ділянки Чорноморського шельфу будуть повернуті у власність держави.
"Указ, підписаний Президентом (про введення в дію рішення РНБО стосовно Vanco International) є неприхованим свідченням корупції високопосадовців. Цим рішенням Президент хоче примусити уряд повернути Vanco шельфи Чорного моря. Це наш стратегічний резерв, це одна з наймасштабніших корупційних схем", - сказав Турчинов.
Нагадаємо, 16 травня РНБО ухвалила рішення, яким Кабміну доручалося відновити дію ліцензії Vanco.
Як повідомлялося, Vanco виграла тендер на право розвідки і розробки Прикерченської ділянки чорноморського шельфу в 2005 р. 28 вересня 2007 р. компанією було підписано угоду про розподіл продукції з урядом України.
25 квітня ц.р. Міністерство охорони навколишнього середовища анулювало раніше видану ліцензію на геологічне вивчення, зокрема дослідницько-промислову розробку родовищ з подальшим видобутком нафти і газу на Прикерченській ділянці надр континентального шельфу Чорного моря, виключно морської економічної зони України.
Напередодні Генеральна прокуратура винесла протест на дії Міністерства охорони навколишнього природного середовища України щодо наказу про анулювання спеціального дозволу на користування надрами континентального шельфу Чорного моря компанії Vanco.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас