Золото стане більш привабливим для інвестицій, ніж долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото стане більш привабливим для інвестицій, ніж долар

Банківські метали
388
Долар буде знижуватися далі, підвищуючи привабливість дорогоцінних металів для інвесторів. Так вважає голова Всесвітньої золотої ради (WGC) Джеймс Бертон.
"Я не думаю, що долар досяг дна і почав рости, але зміцнення долара знищить один з головних двигунів недавнього інтересу інвесторів до золота", - сказав він у Перу, перед початком міжнародної конференції, присвяченої золотопромисловості.
Дж. Бертон підкреслив, що ціна на золото перевищила $900 за унцію завдяки слабості долара. Однак вартість дорогоцінного металу поки набагато нижча від історичного рекорду $1 030 за унцію, досягнутого 17 березня. Аналітики попереджали, що спекулятивна покупка золота та іншої сировини може привести до "буму" активів, що закінчується різким падінням цін після виходу інвесторів з ринку, пише "Завтра.ua" з посиланням на Reuters.
Однак Бертон також вважає, що золото може краще, ніж інші види сировини, пережити будь-який спекулятивний бум, і що його поставки будуть недостатніми щонайменше протягом декількох місяців. "Фундаментальні показники золота дуже сильні, і його можна обмежити від іншої сировини в тому, що воно краще проявляє себе в стратегічному розподілі активів при диверсифікованості портфелів. Таким чином, є й інші причини того, що золото постраждає не так сильно, як інші активи, ціни на які очевидно "роздуті", - сказав він, маючи на увазі пшеницю та нафту. Однак визнав, що на "жовтий метал", можливо, вплине будь-який масштабний розпродаж іншої сировини.
Як повідомлялося, на цьому тижні Всесвітня золота рада повинна опублікувати доповідь про світові золоті запаси і попит на золото в I кварталі 2008 року. "Доповідь покаже зниження продажів у деяких лідируючих країнах-споживачах, таких як Індія та США, але продемонструє сильне зростання на деяких ринках, що розвиваються, наприклад, у Росії", - сказав Д.Бертон. "Економічна ситуація в цих країнах не прямо корелює з тим, що відбувається в Європі і США", - сказав він, маючи на увазі кредитну кризу.
На думку Д. Бертона, дані покажуть, що існує кілька країн, де попит як і раніше досить високий, незважаючи на ціни. Відсутність нових родовищ золота означає, що протягом наступних п'яти років запаси будуть незмінними або знизяться.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас