Гордєєв: Високі ціни на продовольство збережуться як мінімум 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гордєєв: Високі ціни на продовольство збережуться як мінімум 10 років

Казна та Політика
108
Під час відвідування молочної ферми в станиці Суворівська в Південному федеральному окрузі прем'єр-міністр Володимир Путін висловив стурбованість високими цінами на продовольство. "Нам не обійтися без ефективної торговельної політики, що знижує витрати на шляху від виробника до споживача", заявив Путін, повідомляє "Російська газета".
Міністр сільського господарства Олексій Гордєєв, передбачаючи слова скептиків, зруйнував і "помилкові думки, що збільшення імпорту пов'язане з неконкурентноздатністю російського сільського господарства". Однак, як пише видання, Гордєєв наполягав на введенні режиму справедливої конкуренції, що може формувати митно-тарифна політика, і на податкових преференціях для агропрому.
Гордєєв запропонував зберегти стимулюючий податковий режим у галузі. По-перше, зберегти нульову ставку по податку на прибуток, термін дії якої минає 1 січня 2009 року. Оскільки рішення щодо її введення приймаються щорічно, Гордєєв вважає, що подібна практика породжує тривожне очікування і знижує інвестиційну привабливість сільгоспвиробництва. По-друге, Гордєєв запропонував зберегти пільгову податкову ставку податку на додану вартість 10 відсотків на продовольчі товари. "У протилежному випадку неминучий стрибок цін на продукти харчування", - попередив міністр.
Пропозиція Гордєєва навряд чи сподобалася віце-прем'єрові, міністрові фінансів Олексію Кудріну. Суперечка відомств ще не завершена. Тим часом Гордєєв констатував: "Високі ціни на продовольство збережуться й у довгостроковій перспективі, як мінімум у найближчі 10 років".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас