Їздити в Польщу стане простіше вже в червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Їздити в Польщу стане простіше вже в червні

284
Польща готова прискорити ратифікацію угоди з Україною про малий прикордонний рух.
Про це говориться повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.
19 травня пройшли українсько-польські консультації з питань європейської інтеграції.
Сторони докладно обговорили питання забезпечення режиму місцевого прикордонного руху між двома країнами.
У зв'язку із цим польська сторона підтвердила свою готовність прискорити внутрішньодержавні процедури для того, щоб угода набула чинності вже в червні.
Сторони також обговорили проблематику поновлення спільного митного і прикордонного контролю, розвиток мережі пропускних пунктів на кордоні.
Сторони привітали початок експертних консультацій із цих питань і відзначили, що результатом їх у середньостроковій перспективі повинно стати напрацювання Європейським Союзом нових підходів до співробітництва з Україною в сфері правопорядку та охорони кордонів, зокрема в контексті підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
Нагадаємо, що Польща прогнозує початок процедури ратифікації договору про малий прикордонний рух з Україною в середині травня.
У Польщі процедура ратифікації договору передбачає його схвалення сеймом (нижча законодавча палата), сенатом (вища) і президентом країни.
За даними польського МЗС, відповідно до тексту договору, він набуває чинності після 30 днів після обміну сторонами інформацією про його ратифікацію
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас