Швидко закордонні паспорти отримають тільки хворі та при смерті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидко закордонні паспорти отримають тільки хворі та при смерті

554
До кінця року у всіх регіонах країни відкриються загальнодержавні центри оформлення закордонних паспортів, у яких можна буде одержати паспорт протягом трьох робочих днів.
Про це повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. За його словами, у таких центрах можна буде оформити закордонний паспорт у найкоротший термін, при цьому місце реєстрації і проживання не має значення. Перший такий центр у Києві вчора на офіційній церемонії відкрив сам міністр.
Паспорти будуть видаватися громадянам, які не є киянами, але мають вагомі підстави виїхати за кордон (термінове лікування, супровід важкохворого, смерть родича, що проживає за кордоном). До кінця червня, за словами Юрія Луценка, у столиці буде відкритий ще один такий центр, але обслуговувати він буде тільки жителів Києва та області. За його словами, це допоможе уникнути існуючих зараз черг у паспортних відділах, а також налагодить безперебійну систему видачі паспортів.
Звертаючись у такий центр, люди зможуть самі вибирати терміни оформлення паспорта - 3, 10 або 30 днів. Чим коротший термін оформлення документа, тим, відповідно, і вища плата. Зокрема, для оформлення паспорта протягом 30 днів необхідно сплатити 10,28 грн., 10 днів - 158,38 грн., трьох днів - 314,55 грн.
Крім того, відповідно до чинного законодавства, за видачу закордонного паспорта потрібно сплатити митний збір у розмірі 170 грн. при оформленні паспорта в місячний термін і 340 грн. - за 10-денний. Пан Луценко підкреслив, що й ці послуги, і розмір їхньої оплати однакові для всіх регіонів.
Міністр також відзначив, що протягом двох місяців МВС має намір підготувати постанову Кабміну, відповідно до якої як виняток паспорт можна буде оформити за один день. Коштувати це буде близько 700 грн.
В 2007 р. в Україні було виготовлено 977 тис. закордонних паспортів, в 2008 р. планується оформити і видати 1,2 млн. паспортів.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас