Експерт: Україна стала світовим лідером з імпорту пальмової олії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна стала світовим лідером з імпорту пальмової олії

Аграрний ринок
667
В 2007 році Україна стала світовим лідером з імпорту пальмової олії, - вважає один із провідних світових експертів ринку тропічних олій Френк Пантзаріс.
Він відзначив, що в минулому році Україна імпортувала 340 тис. тонн пальмової олії, перегнавши основних світових імпортерів даної продукції - Китай та Індію (у перерахунку на душу населення 7,4 кг на людину проти 4,2 і 3,2 кг відповідно).
В ексклюзивному матеріалі, підготовленому експертом для щотижневика "АПК-інформ", Пантзаріс не тільки підбив підсумки світової торгівлі пальмовою олією в 2007 році, але також розповів про перспективи цінової ситуації на ринку цього року.
На думку експерта, ціна на пальмову олію цього року навряд чи опуститься нижче позначки $1100 за тонну і, швидше за все, буде продовжувати планомірно зміцнюватись вже із червня (у цей період імпортери будуть нарощувати закупівлі напередодні тривалих релігійних свят).
Пантзаріс висловив упевненість, що, незважаючи на значне збільшення виробництва олії цього року, попит буде підтримувати ціни на дану продукцію на досить високому рівні
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас