ПФТС впаде з 1200 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС впаде з 1200

Фондовий ринок
233
За другий тиждень травня індекс ПФТС повністю відіграв падіння квітня і майже на 2% перевищив показник на 1 квітня.
"Скасування або перенесення найбільш голосних приватизаційних конкурсів не відбилися на ринку, тому що більшість учасників вже давно звикли до частих змін настрою уряду. Ринок відсторонився від політики і більше корелює з даними статистики та звітами американських і європейських корпорацій", - відзначив фінансовий аналітик КУА "ПІО Глобал Україна" Катерина Лепенічева.
За словами аналітика компанії "Альфа капітал Україна" Дениса Шаврука, подорожчання сировинних товарів і триваюче зростання доходів населення на ринках, що розвиваються, залишаються однієї з головних причин пом'якшення корекції, що спостерігалася з початку року на ПФТС. На його думку, саме ці фактори визначили підвищений попит на акції сировинних компаній, а також банків і виробників товарів народного споживання.
"У понеділок, на тлі уповільнення загального росту ринку, продовжували збільшуватися обсяги торгів, а також впевнено дорожчали акції металургійних компаній: Авдіївського коксохіму, "Азовсталі" і Єнакіївського метзаводу", - відзначив експерт. Саме ці підприємства показали найбільші темпи зростання виробництва у своїх галузях за підсумками першого кварталу та чотирьох місяців.
Синхронно дорожчали акції Укрсоцбанку та "Райффайзен банку Аваль" на тлі збереження упевненого зростання фінансових показників. Крім того, попитом користуються акції пролістингованих шахт. У той же час "Укрнафта" втрачала позиції на тлі невизначеності, що зберігається, навколо майбутнього розвитку компанії.
"Традиційно першими в полі зору інвесторів попадають акції першого ешелону, що стає причиною росту їх котирувань, але поступово попитом почнуть користуватися й акції другого ешелону, - вважає Катерина Лепенфчева. - Якщо на ринку не з'являться великі замовлення на покупку від інвесторів-нерезидентів, то цілком можлива технічна корекція, як тільки індекс наблизиться до психологічної позначки в 1000 пунктів".
У той же час, на думку аналітиків, подолавши цю позначку, індекс ПФТС, імовірно, буде рухатися нагору і наступним етапом корекції може стати позначка в 1150-1200 пунктів. У довготерміновій перспективі вирішальним етапом виходу зі спадного тренда повинна стати публікація звітності та статистичних даних за перше півріччя в Україні та за кордоном
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас