З червня залізничні квитки можуть подорожчати на 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З червня залізничні квитки можуть подорожчати на 5%

Казна та Політика
75
Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") не виключає збільшення вартості перевезень усередині країни на 5% з 1 червня.
"Якщо нам дозволять, то підвищимо (вартість перевезень - ред.) на 5% з 1 червня", - сказав начальник головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Леонід Лобойко на прес-конференції у вівторок.
За його словами, "Укрзалізниця" уже виконала більшу частину процедури узгодження збільшення тарифів, однак ще не завершила її.
Л.Лобойко також відзначив, що в цей час Мінтрансзв’язку вивчає можливість введення гнучкої системи індексації залежно від періоду і завантаження поїздів. "Сьогодні було засідання в міністра. Він поставив завдання: чому в Росії та інших країнах є система індексації на періоди пікового попиту. Наприклад, у Росії 31 грудня квитки майже нічого не коштують, а 25 грудня вони дуже дорогі", - сказав Л.Лобойко.
Як повідомлялося, Міністерство транспорту та зв'язку України пропонує в 2008 році збільшити вартість перевезень пасажирів і багажу по залізниці у внутрішньому сполученні на 15%.
Відповідно до проекту наказу Мінтрансзв’язку, підвищення тарифів пропонується провести в три етапи: з 1 квітня, з 1 липня і 1 жовтня. При цьому зростання вартості перевезень на кожному етапі складе 5%.
У проекті документа відзначено, що прийняття наказу забезпечить Державну адміністрацію залізничного транспорту України ("Укрзалізницю") додатковими коштами в розмірі більше 146,6 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас