Аналітик: Сільськогосподарський сектор України очікує збільшення інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Сільськогосподарський сектор України очікує збільшення інвестицій

Аграрний ринок
275
Компанії сільськогосподарського сектора України очікує зростання обсягу інвестицій, оскільки вони демонструють найбільш бурхливий розвиток і найцікавіші для інвесторів.
Таку думку висловила агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" (Київ) Ганна Дудченко під час роботи Першого українського агрофоруму в Києві в понеділок.
"Для інвесторів це такий рятівний "острівець" у поточній ринковій ситуації. Інвесторам цікаво вкладати в даний сектор у першу чергу, тому що зараз ціни на сільськогосподарську продукцію перебувають у зоні історичних максимумів й у майбутньому залишаться в цій зоні. Крім того, зараз попит на сільгосппродукцію значно перевищує пропозицію і, зважаючи на все, така тенденція буде тривати", - прокоментувала вона ситуацію агентству "Інтерфакс-Україна".
Аналітик відзначила той факт, що витрати українських компаній істотно нижчі в порівнянні з європейськими. "В Україні - найнижча у світі орендна плата за землю. Щорічний орендний платіж становить $30-40 за га, у той час як у Європі - він на рівні $80-100 за га. Плюс варто враховувати низьку зарплату в сільськогосподарському секторі, що непорівнянна з іншими секторами", - сказав експерт.
Дудченко звернула також увагу на високий рівень урожайності українських чорноземів. "Потенціал для зростання продуктивності величезний", - вважає вона.
Крім того, аналітик акцентувала увагу на тому факті, що компанії агросектора, такі як цукрові виробники, виробники сільськогосподарських культур, соняшникової олії, почали виходити на ринок за залученням капіталу тільки в 2007 році.
За даними Дудченко, за 2007 рік вони залучили $583 млн, у той час як за п'ять місяців 2008 року обсяг залучених коштів склав $460 млн, що також свідчить про збільшення інтересу з боку інвесторів
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас